Over dit product

Met ons instrooizand ondersteun je jouw kunstgras en profiteer je van een optimale waterhuishouding. Het zand heeft een korrelmaat van 0,2 tot 1,0 mm, is KIWA-ISA Sport en NOC NSF gecertificeerd én eenvoudig per pallet van 6 tot 40 zakken te bestellen.

Instrooizand voor kunstgras per pallet

(3 klantbeoordelingen)

 71,69 299,99 incl. btw

Wissen
Kies een kleur
 • Topkwaliteit
 • Snelle levering
 • Vrijblijvend productadvies

Over ons instrooizand

Instrooizand, ook wel infillzand genoemd, is specifiek afgezeefd om kunstgras mee in te strooien. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling worden de kunstgrasvezels van jouw kunstgrasveld goed ondersteund en is de waterhuishouding optimaal. Door de kunstgrasvezels goed te ondersteunen ziet het veld er mooi en verzorgd uit, gaat het lang mee en ligt het veld stabiel en solide.

Eigenschappen

 • Korrelmaat 0,2 tot 1,0 mm
 • Vuurdroog (gegloeid)
 • Gekalibreerd (gezeefd)
 • KIWA-ISA Sport en NOC NSF gecertificeerd

Toepassing

Ons instrooizand is speciaal voor kunstgras sportvelden afgezeefd. Maar dit betekent niet dat je het alleen hiervoor kunt gebruiken. Het instrooizand wordt ook voor kunstgras van speelvelden, tuinen en andere leisure toepassingen gebruikt.

Ondergronden

 • Alle soorten kunstgras waarbij instrooizand geadviseerd wordt
 • Sportvelden
 • Golfbanen

Verbruik en verpakking

Het verbruik van ons instrooizand is afhankelijk van de lengte en het type van je kunstgrasvezel. Houd rekening met een verbruik van 10 kg per m². Het zand is verpakt per 25 kg, zodat het eenvoudig te verwerken blijft. Ook wanneer je veel verbruikt. Bestel instrooizand per zak van 25 kg óf per pallet met 6, 10, 15, 20 of 40 zakken.

Wil je je laten adviseren over hoeveel instrooizand je nodig hebt voor jouw kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.

Verwerking

Het verwerken van instrooizand voor kunstgras is eenvoudig. Verdeel het zand globaal over het oppervlak en bezem dit in met een harde bezem. Is het oppervlak groot? Dan kun je een doseerwagen en borstelmachine gebruiken om het jezelf makkelijker te maken.

Instrooizand bewaren

Bewaar het instrooizand altijd op een droge plek waar geen zonlicht komt. Zonlicht (UV licht) verzwakt namelijk de kunststof zak na verloop van tijd, waardoor deze poreus en breekbaar wordt. Ondanks dat het zand is verpakt in de afgesloten kunststof zak zal het na verloop van tijd toch altijd wat vocht opnemen, ook wanneer deze droog bewaard wordt. Vochtig zand is lastig om te verwerken, dus we adviseren je om het niet al te lang te laten liggen. Gelukkig kun je altijd eenvoudig instrooizand bestellen in onze webshop!

Laat je adviseren

Twijfel je of ons instrooizand het beste bij jouw klus past? Of weet je niet precies hoeveel je nodig hebt? We helpen je graag het antwoord te vinden op deze en andere vragen. Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Neem contact op
Pallet variabel

Pallet 6 zakken, Pallet 10 zakken, Pallet 15 zakken, Pallet 20 zakken, Pallet 40 zakken

We geven u graag extra tips over het gebruik van onze producten. Klik op onderstaande knop om onze tips, gebruiksaanwijzingen en instructievideo’s te bekijken!

Bekijk de tips

3 beoordelingen voor Instrooizand voor kunstgras per pallet

 1. Henk verriet (geverifieerde eigenaar)

  Prima product ,netjes op tijd en correct geleverd.

 2. L (geverifieerde eigenaar)

  conform omschrijving

 3. Joan W. (geverifieerde eigenaar)

  goed advies snel geleverd en aangepast aan mijn specifieke wensen. Bedankt

Een beoordeling toevoegen

Hulp nodig?

Technisch adviseur Aran

Bel ons

Zelf aan de slag?

Handleidingen
Onze projecten