Over dit product

Extra fijn aquariumzand met een korrelfractie van 0,1 – 0,3 mm. MultiQuartz aquariumzand is gewassen, vuurgedroogd en gezeefd zand. Absoluut schoon en zuiver, vrij van organisch materiaal en ziektekiemen én in perfecte korrelvorm waardoor het veilig is voor al je vissen. Het zand wordt absoluut droog per 20 kg in transparante zakken verpakt.

Aquariumzand 0,1-0,3mm zak 20kg

(4 klantbeoordelingen)

 14,50 incl. btw

20 kg
Wissen
Kies een kleur
 • Topkwaliteit
 • Snelle levering
 • Vrijblijvend productadvies

De perfecte bodembedekking voor je aquarium

MultiQuartz aquariumzand bestaat uit 99% zuivere kwarts, verkregen uit een frisse en schone rivierbedding. Vervolgens is het zand ook nog eens gewassen, vuurgedroogd én nauwkeurig gezeefd. Vuurdrogen, ook wel gloeien genoemd, betekent dat het aquariumzand aan flinke temperaturen is blootgesteld. Zo verwijderen we alle ziektekiemen en het overige organische materiaal. Dat maakt het de perfecte bodembedekking voor jouw aquarium!

Ons aquariumzand bevat alleen afgeronde zandkorrels. Dit is heel belangrijk, omdat veel vissen door de bodembedekking van hun aquarium woelen om te eten. Foerageren noemen we dit ook wel. Zand met scherpe randjes kan de vissen immers bezeren en beschadigen. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Ons aquariumzand wordt door heel Europa gewaardeerd. Door nauwkeurige kalibratie en continue kwaliteit maken ook onderzoeksinstituten en universiteiten graag gebruik van onze producten.

Specificaties

 • Extra fijne korrel: 0,1 – 0,3 mm
 • 99% zuivere kwarts

Eigenschappen

 • Gewassen, vuurgedroogd en gezeefd zand
 • Gewonnen uit hoogwaardige, zuivere bronnen
 • Perfecte korrelvorm: geen scherpe randjes waar je vis zich aan bezeert
 • Continue, betrouwbare kwaliteit
 • Droog verpakt: geen broei in de zak
 • Direct uit de zak te gebruiken

Ook verkrijgbaar in andere korrelfracties

Wil je dit aquariumzand bestellen in een andere korrelgrootte? Geen enkel probleem! Deze bodembedekking voor je aquarium is ook te krijgen in de volgende korrelfracties:

Kleur aanbrengen in jouw aquarium?

Ons aquariumzand is ook verkrijgbaar in prachtige kleurvarianten. Ons kleurzand is te bestellen in korrelgrootte 0,4 – 0,8 mm, 0,4 – 1,4 mm of 0,8 – 1,4 mm, is te verkrijgen in maar liefst 85 kleuren en wordt geleverd per zak van 25 kg.

Bestel ons kleurzand >

Liever aquariumgrind?

Voor sommige vissen en aquaria is aquariumgrind beter geschikt dan aquariumzand. En ook dat hebben we voor je bij MultiQuartz! Kies uit gekleurd aquariumgrind of een extra voordelig naturelkleurig grind. Te verkrijgen in verschillende korrelgroottes, en te bestellen per zak van 25 kg.

Aquariumgrind kleur >          Aquariumgrind naturel >

Laat je adviseren

Wil je weten of dit aquariumgrind de juiste bodembedekking voor jouw aquarium is? Twijfel je nog over de korrelgrootte, of kan je maar niet kiezen tussen aquariumzand en aquariumgrind? Neem dan gerust contact met ons op! Wij adviseren je graag.

Neem contact op
Gewicht N/B
Verpakking

20 kg, 25 kg

We geven u graag extra tips over het gebruik van onze producten. Klik op onderstaande knop om onze tips, gebruiksaanwijzingen en instructievideo’s te bekijken!

Bekijk de tips

4 beoordelingen voor Aquariumzand 0,1-0,3mm zak 20kg

 1. M Smulders (geverifieerde eigenaar)

  Prima spul

 2. I.A. Jarosz (geverifieerde eigenaar)

  het zand moest helder wit zijn en ik werd geel zoals van het strand … Ik raad het niet aan

 3. Danny Poel (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig zand, schoon en superfijn. Word bij mij gebruikt in de aquarium hobby. Zeer content mee ????????????????

 4. Sara (geverifieerde eigenaar)

  Good quality product for an affordable price.

Een beoordeling toevoegen

Hulp nodig?

Technisch adviseur Aran

Bel ons

Zelf aan de slag?

Handleidingen
Onze projecten