Over dit product

Maak een prachtige vlokkenvloer of strooi je gietvloer met flakes (kleurvlokken) in voor een bijzonder eindresultaat. Denk bijvoorbeeld aan extra glans met goud of zilver of kies één van onze andere meer dan 30 kleuren. Zo ontstaat altijd de look die jij zoekt.

Kleurvlokken Unikleuren

(6 klantbeoordelingen)

 7,70 403,70 incl. btw

20 kg
10 kg
5 kg
1 kg
0,1 kg
Wissen
Kies een kleur
 • Topkwaliteit
 • Snelle levering
 • Vrijblijvend productadvies

Over onze kleurvlokken

Onze kleurvlokken zijn ideaal voor het instrooien van allerlei verschillende gecoate oppervlakken. Ze worden over het algemeen gebruik voor het instrooien van gietvloeren en worden dan ook wel gietvloer flakes of gietvloer vlokken genoemd.

Met kleurvlokken, of gietvloer flakes, creëer je precies de look die jij zoekt. Bijvoorbeeld door een Epoxy Coating te kiezen in één van de huisstijl kleuren van jouw bedrijf en gietvloer flakes in een andere kleur uit jouw huisstijl. Met goud en zilver voeg je extra bling toe aan je gietvloer. Een ander voordeel van vlokken in je vloercoating of andere afwerking, is dat vuil en oneffenheden minder goed zichtbaar zijn.

Eigenschappen

 • 30+ verschillende kleuren
 • Goed verpakt per 100 gram, 1 kg, 5 kg, 10 kg of 20 kg
 • Creëert nieuwe look
 • Maakt oneffenheden en vuil minder zichtbaar

Goed om te weten

 • Het verbruik is afhankelijk van de gewenste vlokkendichtheid. Houd in ieder geval rekening met 7% van het gewicht van je Epoxy Coating.
 • Onze kleurvlokken zijn ook geschikt voor een volledige vlokkenvloer. Zo’n vloer wordt ook wel een flakesvloer of chipsvloer genoemd. Hierbij wordt de vloer volledig ingestrooid met gietvloer flakes.

Toepassingen

 • Gietvloer met vlokken
 • Trap met vlokken
 • Overige gecoate oppervlakken
 • Vlokkenvloer

Verwerking

Onze kleurvlokken zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 100 gram, 1 kg, 5 kg, 10 kg en 20 kg. Kies de juiste verpakking op basis van het ingeschatte verbruik. Deze bereken je op basis van het gewicht van de epoxy coating. Reken in ieder geval 7% hiervan, afhankelijk van de gewenste dichtheid.

Verwerking in het kort

 1. Voordat je aan de slag gaat met onze kleurvlokken is het belangrijk dat je ondergrond droog en vetvrij is. Deze schuur én stofzuig je zodat deze ook goed stofvrij is. Vervolgens voorzie je de ondergrond van 2K Primer GW.
 2. De eerste dag na het aanbrengen van de 2K Primer GW, breng je Epoxy Coating HS aan. Deze coating strooi je als deze nog nat is in met de kleurvlokken.
 3. Als een dag later de Epoxy Coating HS droog is, veeg je losse vlokken weg en voorzie je het oppervlak van een royale laag Clear Sealer Epoxy.
 4. Een vlokkenvloer of gietvloer met vlokken ingestrooid, eindig je altijd met een PU MG Zijdeglans of PU MG Matte toplaag.
 5. Let op: afhankelijk van de toepassing kies je de juiste Epoxy Coating HS, bijvoorbeeld:

6 beoordelingen voor Kleurvlokken Unikleuren

 1. henry Lanooy (geverifieerde eigenaar)

  Mooie vlokjes die goed verpakt zaten dus niet versnipperden

 2. Bianca P. (geverifieerde eigenaar)

  Mooi kleuren komen over een met foto

 3. Patrick Langkruis (geverifieerde eigenaar)

  Het strooien is even een kunstje om geen ophopingen te krijgen 😆. Tip: kleine beetjes in de lucht (boven het vlak) gooien, dan verdeeld het al dwarrelend

 4. Amy van Breugel (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb zelf terrazzo tegels gemaakt door deze kleurvlokken door de verf te strooien. Eindresultaat is heel erg mooi. Hele mooi kleuren.

 5. Pim (geverifieerde eigenaar)

  Perfect te verwerken! Geweldig eindresultaat in de garage. Zeer tevreden over multiquartz. Tevens is het advies van Aran geweldig, niets is teveel gevraagd en is altijd bereikbaar.

 6. Niek (geverifieerde eigenaar)

  Kleinste hoeveelheid was zelfs al erg veel, maar verder erg goed.

Een beoordeling toevoegen

Hulp nodig?

Technisch adviseur Aran

Bel ons

Zelf aan de slag?

Handleidingen
Onze projecten