Over dit product

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
MultiQuartz Epoxy Transparant is een 2-componenten, transparante epoxy coating. Hiermee geef je je vloeren eenvoudig een trendy look. Epoxy Transparant hecht uitstekend, is water- en uv-bestendig én oplosmiddelvrij. Let op: op licht gekleurde ondergronden kan de coating een gelige gloed geven.

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Epoxy Transparant

(17 klantbeoordelingen)

 30,25 188,65 incl. btw

10 kg
5 kg
1 kg
Wissen
Kies een kleur
 • Topkwaliteit
 • Snelle levering
 • Vrijblijvend productadvies

Over Epoxy Transparant

MultiQuartz Epoxy Transparant is, zoals de naam al zegt, een 2-componenten transparante epoxy vloercoating. Functioneel en ideaal om te gebruiken voor het binden van stof en het creëren van een slijtlaag. Zo maak je met de Epoxy coating Transparant bijvoorbeeld van een stoffige betonvloer een trendy en gebruiksvriendelijke vloer. Epoxy Transparant wordt met water verdund, is oplosmiddelvrij en zeer gebruiksvriendelijk. Je brengt het namelijk eenvoudig aan met een kwast of 2k nylon vachtroller.

! Let op: op licht gekleurde ondergronden, bijvoorbeeld wit of lichtgrijs, kan Epoxy Transparant bij een te grote laagdikte een gelige gloed geven. Op de meeste ondergronden is dit niet waarneembaar, maar het is goed om hier rekening mee te houden.

Eigenschappen

 • Uitstekende hechting
 • Zeer bestendig tegen vloeistoffen
 • Verkleurd na aanbrengen nauwelijks
 • Prachtige nieuwe uitstraling van je vloer
 • Oplosmiddelvrij
 • Perfecte prijs-kwaliteitverhouding
 • Niet geschikt om te gieten of in een dikke laag aan te brengen.

Goed om te weten

 • Een primer/hechtlaag is niet nodig. Wel kun je ervoor kiezen de Epoxy Transparant van een transparante zijdeglans of matte toplaag óf een kleurcoating.

Toepassingen

De Epoxy Transparant is voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Behandel bijvoorbeeld de ondergrond in je woning of opslagruimte met dit product. Mogelijke toepassingen zijn o.a.:

 • Agrarisch bedrijf
 • Groothandel
 • Horeca
 • Magazijn
 • Winkel
 • Woning

Ook voor de meterkast, stookruimte en onder het keukenblok is Epoxy Transparant perfect en makkelijk te gebruiken. Zo kun je met deze transparante epoxy vloercoating veel verschillende kanten op en kun je meerdere ondergronden in je huis of bedrijfspand voorzien van een schitterende, nieuwe uitstraling.

Ondergronden

Epoxy Transparant van MultiQuartz is een product dat op ontzettend veel verschillende gesloten ondergronden toepasbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ondergronden:

 • Anhydriet
 • Beton
 • Cement
 • Egalisatie
 • Hout
 • Linoleum
 • PVC
 • Steen
 • Tegels (keramisch)

Voor poreuze ondergronden adviseren we Primer BHH of Resin TP Excellent UV. Heb je een bijzondere ondergrond? Neem dan contact met ons op, dan adviseren we je over het beste product dat je hiervoor kunt gebruiken.

Verwerking

Epoxy Transparant is een 2-componenten product en bestaat uit een A en B component en moet altijd worden verdund met water. Door beide componenten samen te voegen en grondig te mengen activeer je het product. Het product is hierdoor een beperkte tijd te gebruiken. De componenten los van elkaar, in de originele verpakking en vorstvrij kun je minimaal 6 maanden bewaren.

Verbruik

100 tot 200 gram per m².

Verwerking in het kort

Aanbrengen doe je met een kwast of 2k nylon vachtroller. Lees rustig onze gebruiksaanwijzing Epoxy Transparant door om stap voor stap te te zien wat er moet gebeuren.

Verwerkings- en droogtijd

De verwerkingstijd (potlife) van de transparante epoxy is 60 minuten bij een producttemperatuur van 20°C. Laat je na het aanbrengen de ondergrond goed ventileren? Dan droogt het product nog sneller.

Houd bij een temperatuur van rond 20°C rekening met de volgende droogtijd:

 • Stof droog na 6 uur
 • Beloop- en overlaagbaar na 12 uur

17 beoordelingen voor Epoxy Transparant

 1. Anoniem

  Op de vloer in mijn schuur wilde ik een vloeistofdichte laag aanbrengen en kwam via marktplaats bij Multiquartz terecht. Vriendelijk en vlot geholpen, gekozen voor de transparante coating. Het was mijn bedoeling om dat als enige laag aan te brengen, maar de betonvloer bleek minder mooi dan verwacht. In overleg heb ik er 3 sets Epoxy coating HS bijgekocht waarbij de transparante coating als primer diende voor de HS coating. Na alles aangebracht te hebben is het resultaat erg mooi geworden en ben ik zeer tevreden! Ik had genoeg aan 2 sets HS coating voor 60M2 en heb nu nog 1 set over. Die ga ik gebruiken voor een ander deel van de vloer waarvan ik dacht deze zo te laten. Dat deel ziet er nu natuurlijk niet uit vergeleken bij het nieuwe deel, dus dat komt prima uit. Al met al een goede ervaring met een goed resultaat. Enige verbeterpuntje is misschien de instructie; die is vrij uitgebreid en bevat ook alle product eigenschappen/toepassingen e.d. dit zou terug gebracht mogen worden naar voorbereiding en verwerking wat mij betreft.

 2. Reitze Woudstra (geverifieerde eigenaar)

  Super product en goed advies

 3. verweij (geverifieerde eigenaar)

  Zeer fijn verwerkbaar

 4. Enver Esenkaya (geverifieerde eigenaar)

  Goede service

 5. F B. (geverifieerde eigenaar)

  Goed spul!

 6. Bert (geverifieerde eigenaar)

  Komen scheuren in en begint los te blaren, heb wel de epoxy componenten goed gemixt

 7. Aran (winkelmanager)

  Bedankt voor de foto’s.

  De barsten/scheuren die zijn ontstaan worden duidelijk veroorzaakt door barsten/scheuren in de ondergrond. Epoxy Transparant scheurt niet zomaar uit zichzelf.
  De betonnen vloer is blijkbaar nog aan het drogen waardoor er krimpscheuren ontstaan.
  Daarnaast zie ik hier en daar een wittige gloed, dit duit op vocht in de ondergrond. Door dit vocht kan de hechting plaatselijk minder goed zijn en behaald de coating niet zijn maximale hardheid. Kennelijk is het percentage vocht bij applicatie te hoog (hoger dan 3%) geweest.
  Een veilige marge om te hanteren is een één week drogen per cm vloerdikte. Van wat ik kan waarnemen op de foto’s is de vloer niet geschuurd. Dat kan om esthetische reden een keuze zijn maar hierdoor bestaat ook de kans op een minder optimale hechting.

  Epoxy Transparant heeft voor een glanzende coating een goede krasbestendigheid. Door mechanische belasting kunnen er uiteraard krassen ontstaan. De combinatie van niet schuren en een te vochtige ondergrond dragen zeker bij aan de krasgevoeligheid.

  Onze bedrijfsvloer hebben we zes jaar geleden behandeld met Epoxy Transparant, hierdoor kunnen we goed monitoren wat de coating aan kan. We rijden er dagelijks overheen met een heftruck die van binnen naar buiten rijdt. De vloer ziet er op een paar krassen en versleten plakken na nog goed uit en kan veel hebben.

  Mijn vermoeden is dat bij u de omstandigheden niet optimaal zijn geweest waardoor de eigenschappen van de Coating niet maximaal zijn.

 8. Daan (geverifieerde eigenaar)

  Super sterk materiaal, hoogwaardig resultaat.

 9. Dorin Popa (geverifieerde eigenaar)

  un produs foarte bun

 10. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Prima

 11. Dik Hendriks (geverifieerde eigenaar)

  Prijzig maar goed

 12. Ben Van Der Meer (geverifieerde eigenaar)

  Helaas is het zo geel als je een kanarie.zal alles er weer af moeten halen als dat nog kan. Wij balen hier stevig van. Wij hebben het gebruikt op beton, in de wasbak.

 13. lhm van rossum (geverifieerde eigenaar)

  goed spul

 14. Harrie Hendriks (geverifieerde eigenaar)

  Resultaat ziet er goed uit

 15. Barbara Sztymelska (geverifieerde eigenaar)

  Aleshud

 16. Roel Meijer (geverifieerde eigenaar)

  toppie

 17. Barry (geverifieerde eigenaar)

  Staat niet duidelijk omschreven hoe dik de laag mag zijn. Heb 2,5 mm dik aangebracht en nu blijft het product wit/geel

 18. Lex van der Meer (geverifieerde eigenaar)

  Eenvoudig te verwerken, zonder ál teveel stress, met 60 minuten “open” tijd

Een beoordeling toevoegen

Hulp nodig?

Technisch adviseur Aran

Bel ons

Zelf aan de slag?

Handleidingen
Onze projecten