Over dit product

Extra fijn aquariumzand met een korrelfractie van 0,4 – 0,8 mm; te verkrijgen in verschillende kleuren. MultiQuartz aquariumzand is gewassen, vuurgedroogd en gezeefd zand. Absoluut schoon en zuiver, vrij van organisch materiaal en ziektekiemen én in perfecte korrelvorm waardoor het veilig is voor al je vissen. Het zand wordt absoluut droog per 25 kg in transparante zakken verpakt.

Aquariumzand 0,4-0,8mm zak 25kg

(12 klantbeoordelingen)

 14,50 incl. btw

Wissen
Kies een kleur
 • Topkwaliteit
 • Snelle levering
 • Vrijblijvend productadvies

De perfecte bodembedekking voor je aquarium

MultiQuartz aquariumzand bestaat uit 99% zuivere kwarts, verkregen uit een frisse en schone rivierbedding. Vervolgens is het zand ook nog eens gewassen, vuurgedroogd én nauwkeurig gezeefd. Vuurdrogen, ook wel gloeien genoemd, betekent dat het aquariumzand aan flinke temperaturen is blootgesteld. Zo verwijderen we alle ziektekiemen en het overige organische materiaal. Dat maakt het de perfecte bodembedekking voor jouw aquarium!

Ons aquariumzand bevat alleen afgeronde zandkorrels. Dit is heel belangrijk, omdat veel vissen door de bodembedekking van hun aquarium woelen om te eten. Foerageren noemen we dit ook wel. Zand met scherpe randjes kan de vissen immers bezeren en beschadigen. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Ons aquariumzand wordt door heel Europa gewaardeerd. Door nauwkeurige kalibratie en continue kwaliteit maken ook onderzoeksinstituten en universiteiten graag gebruik van onze producten.

Specificaties

 • Fijne korrel: 0,4 – 0,8 mm
 • 99% zuivere kwarts

Eigenschappen

 • Gewassen, vuurgedroogd en gezeefd zand
 • Gewonnen uit hoogwaardige, zuivere bronnen
 • Perfecte korrelvorm: geen scherpe randjes waar je vis zich aan bezeert
 • Continue, betrouwbare kwaliteit
 • Droog verpakt: geen broei in de zak
 • Direct uit de zak te gebruiken

Verschillende kleuren

Binnen de korrelgrootte 0,4 – 0,8 mm bieden we drie verschillende varianten aan. Deze varianten komen uit verschillende delen van het land en hebben daarom verschillende kleuren. Bekijk de foto’s voor een duidelijk beeld of lees hier de omschrijving:

 • Variant K: onder water licht groene gloed en fijne zwarte spikkeltjes
 • Variant Q: melange van typische zandkleuren, overwegend gelig
 • Variant V: onder water licht van kleur, kristal

Ook verkrijgbaar in andere korrelfracties

Wil je dit aquariumzand bestellen in een andere korrelgrootte? Geen enkel probleem! Deze bodembedekking voor je aquarium is ook te krijgen in de volgende korrelfracties:

Kleur aanbrengen in jouw aquarium?

Ons aquariumzand is ook verkrijgbaar in prachtige kleurvarianten. Ons kleurzand is te bestellen in korrelgrootte 0,4 – 0,8 mm, 0,4 – 1,4 mm of 0,8 – 1,4 mm, is te verkrijgen in maar liefst 85 kleuren en wordt geleverd per zak van 25 kg.

Bestel ons kleurzand >

Liever aquariumgrind?

Voor sommige vissen en aquaria is aquariumgrind beter geschikt dan aquariumzand. En ook dat hebben we voor je bij MultiQuartz! Kies uit gekleurd aquariumgrind of een extra voordelig naturelkleurig grind. Te verkrijgen in verschillende korrelgroottes, en te bestellen per zak van 25 kg.

Aquariumgrind kleur >          Aquariumgrind naturel >

Laat je adviseren

Wil je weten of dit aquariumgrind de juiste bodembedekking voor jouw aquarium is? Twijfel je nog over de korrelgrootte, of kan je maar niet kiezen tussen aquariumzand en aquariumgrind? Neem dan gerust contact met ons op! Wij adviseren je graag.

Neem contact op
Gewicht N/B

We geven u graag extra tips over het gebruik van onze producten. Klik op onderstaande knop om onze tips, gebruiksaanwijzingen en instructievideo’s te bekijken!

Bekijk de tips

12 beoordelingen voor Aquariumzand 0,4-0,8mm zak 25kg

 1. Maud (geverifieerde eigenaar)

  prima spul

 2. Patrick van den Heuvel (geverifieerde eigenaar)

  Echt fijn zand om in het aquarium te gebruiken. Nagenoeg geen stof in de bak. Ik heb het zo vanuit de zak (7stuks) in mijn al jaren draaiende aquarium gegooid en niets aan de hand.

 3. Claire (geverifieerde eigenaar)

  Snelle levering… top service

 4. Roland (geverifieerde eigenaar)

  Mooi aquarium zand, vissen zijn er druk mee

 5. Gerard (geverifieerde eigenaar)

  ik had zand gekocht voor mijn aquarium, zand moest ik altijd eerst wassen. maar was bij dit zand helemaal niet nodig en dat scheelt veel werk. het prima zand, volgende keer koop ik weer bij Multiquartz. de service is prima en het was snel geleverd.

 6. Erwin (geverifieerde eigenaar)

  Goede kwaliteit en prima levering

 7. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Prima zand, spoelen niet nodig, ideaal voor aquarium.

 8. Gerard (geverifieerde eigenaar)

  in een woord geweldig, volgende keer bestel ik weer bij Multiquartz en heeft een hele goede service.

 9. Jamie (geverifieerde eigenaar)

  Mooi zand voor in het aquarium

 10. Vicky (geverifieerde eigenaar)

  Zeer mooi en fijn zand. Wel nog moeten spoelen, denk dat de aquarium anders 2 dagen troebel zag. (75 kg zand) Na het spoelen erin en de vissen zijn er zeer blij mee! (Malawi cichliden)

 11. Anneke O. (geverifieerde eigenaar)

  Heel mooi aquariumzand, mooie kleur en ook schoon. Snelle levering en prima service. Toen er een klein probleem was werd dit onmiddellijk opgelost. Een aanrader dit bedrijf.

 12. Marco Van der Jagt (geverifieerde eigenaar)

  Prima service en bezorging

Een beoordeling toevoegen

Hulp nodig?

Technisch adviseur Aran

Bel ons

Zelf aan de slag?

Handleidingen
Onze projecten