Wil je hoge kwaliteit epoxyhars kopen, dan ben je bij MultiQuartz op het juiste adres. Als specialist op het gebied van epoxyhars hebben wij een breed assortiment en grote voorraad van epoxy, epoxyhars en epoxy giethars. Daarnaast vind je bij de producten handige informatie voor het gebruik. Met onze kennis en jarenlange ervaring weten wij precies hoe ieder type epoxy werkt en waar je het voor kan gebruiken.

Hierdoor kunnen wij zowel de professional als de doe-het-zelver perfect van dienst zijn. Zou je graag meer informatie willen hebben over welk product je het beste kunt kiezen en de toepassing ervan, neem dan contact met ons op. Ons professionele team staat voor je klaar om je vrijblijvend advies te geven over het type epoxyhars dat je het beste kunt bestellen voor jouw project.

Wat is epoxyhars?

Bij het zoeken naar informatie over epoxyhars zul je termen als kunsthars, giethars, hars of epoxyhars veelvuldig tegenkomen. De term ‘hars’ is de Duitse vertaling van het Engelse woord epoxyhars.

Doeleinden

Hars of epoxyhars is een kunsthars die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. De epoxy is een mengsel van twee op elkaar afgestemde componenten. Door het mengen van de vloeibare hars met een geschikte verharder wordt een chemische reactie tot stand gebracht, welke enkele uren kan duren. Dit zorgt ervoor dat het materiaal verandert van de vloeistof naar de vaste fase van de aggregatie. Voor een perfecte uitharding van het mengsel, is de verhouding van hars tot verharder meestal 1 op 1 of 1 op 2.

Eigenschappen

Elke epoxy- of kunsthars heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Wij hebben een breed scala aan epoxyhars in ons assortiment die aanzienlijk verschillen in hardheid, duur van het uithardingsproces en de ongevoeligheid op afgewerkte oppervlakken. Daarnaast raden wij bij het kopen van epoxyhars ook goed te kijken naar de hittebestendigheid van de hars en de maximale laagdikte die op het materiaal kan worden aangebracht. Mocht dit niet duidelijk genoeg vermeldt staan bij het desbetreffende product, dan raden wij aan om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Op welke eigenschappen van epoxyhars moet ik letten bij verschillende productvarianten?

 • Viscositeit (vloeibaarheid)
 • Maximale laagdikte die kan worden aangebracht per gietstuk
 • Duur van het uithardingsproces (droogproces)
 • Hechtingseigenschappen oppervlakten van verschillende materialen
 • Hardheid na voltooien van transformatie

Vragen over epoxyhars? Neem dan contact met ons op!

contact opnemen

Waar kun je epoxyhars of kunsthars voor gebruiken?

De veelzijdigheid van epoxyhars maakt de hars inzetbaar voor veel verschillende soorten kunst- en ambachtelijke projecten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan:

 • Modelbouwprojecten
 • Tijdloos meubilair zoals tafels van epoxyhars
 • Bodemafdichting van woonruimtes
 • Waterdichte afdichtingsmiddelen voor garagevloeren
 • Steentapijt bevestigen, zowel binnen als buiten
 • Snijbestendig afdichten van werkbladen in de keuken
 • Reparatie en verlijmen kleine onderdelen
 • Toepassing bij hout zoals snijplanken
 • Renovatie van oude gebouwen
 • Productie van sieraden uit epoxyhars
 • Epoxyhars kunstobjecten
 • Reparaties met speciale UV-hars
 • Decoratieve objecten (Resin Geoden en Resin Petri Dishes)
 • Gieten van mallen en figuren
 • Gieten van artefacten en materialen in kunsthars

Welke epoxyhars kan ik het beste kopen?

Als epoxyhars specialist hebben wij een zeer uitgebreid assortiment epoxy met een grote voorraad. Hierdoor kunnen wij snel en accuraat leveren. Om er achter te komen welke epoxyhars jij het beste kan kopen voor jouw project, kun je het beste alle informatie lezen bij het desbetreffende product. Daar staat precies bij voor welke toepassingen de hars geschikt is, welke eigenschappen deze bevat en de toepasbaarheid van de hars. Zo lees je o.a. voor welke ondergronden de epoxy geschikt is, het verbruik, de verwerkingstijd, droogtijd en de mengverhouding.

Wij hebben een compleet vloersysteem besteld en zijn van begin tot eind super goed geïnformeerd. En het resultaat is echt prachtig geworden.

Wij raden iedereen dit bedrijf aan.

– Familie Hiemstra

Bijzonder goede informatie en advies ontvangen. Klantvriendelijk. Bestelling kon in hoeveelheid afgestemd worden op het aantal m2. Top. Geweldig product.

– Ton Hazelhoff

Aanrader!
Voor mijn nieuwbouwwoning een bouwhars en een pu-coating genomen.
Top resultaat, scherpe prijs en de service echt uitstekend!


Sander de Roo

Hoe kan ik veilig werken met epoxy?

Wanneer je aan de slag gaat met epoxy, is het wel verstandig om dit ook zo veilig mogelijk te doen. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van de volgende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

Nitril handschoenen

Bij het gebruiken van epoxyhars wil je contact met de huid voorkomen. Draag daarom altijd nitril handschoenen.

Nitril handschoenen

Veiligheidsbril

Voorkom ten alle tijden contact met de ogen. Wij raden daarom aan om altijd een veiligheidsbril te dragen.

Daarnaast is ook het dragen van bedekkende kleding zeer verstandig om contact met je huid te vermijden. Hiervoor is onze wegwerpoveral zeer geschikt.

Wegwerpoveral

Dampmasker

Een veel gestelde vraag gaat over het wel of niet gebruiken van een dampmasker tijdens het werken met epoxy. Dit is niet verplicht, maar wij raden het wel ten zeerste aan. Bij het uitharden van epoxy komt namelijk altijd wat organische dampen vrij. Het is daarom verstandig om altijd in een goed geventileerde ruimte te werken. Is dit niet het geval, dan is het dragen van een dampmasker zéér verstandig.

Dampmasker

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Voor het verkrijgen van de persoonlijke beschermingsmiddelen raden wij aan om online bij de sectie ‘gereedschappen’ te kijken. Mocht het product onverhoopt niet online staan, neem dan even contact met ons op.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Uitharding van epoxyhars

De uithardingstijd is de tijdsduur die nodig is voor een toestand om volledige hardheid en ongevoeligheid te bereiken nadat de componenten gemend zijn. In de meeste gevallen is er een direct verband tussen de uithardingstijd en de verwerkingstijd: hoe korter de verwerkingstijd, des te sneller is de hars uitgehard. Er zit enigszins verschil tussen de verschillende harsen in uitharding. Zo zijn er epoxyharsen met een snelle, langzame en zeer langzame uitharding. Bekijk bij het kopen van epoxyhars altijd goed naar de uithardingstijd bij het desbetreffende product en houdt deze ook goed aan.

Voordelig epoxy kopen bij MultiQuartz

Wil je voordelig epoxyhars kopen, dan is MultiQuartz dé specialist. Met een breed assortiment en grote voorraad weten wij snel en accuraat te leveren. Onze epoxyharsen zijn altijd van topkwaliteit, waardoor het zeer prettig werken is met onze producten. Ben je van plan om een epoxyhars te kopen, maar heb je hier verder weinig tot geen verstand van? Neem dan gerust contact met ons op en vraag ons alles wat je wil weten. Onze deskundigen hebben alle productkennis in huis om jou vrijblijvend te voorzien van advies voor jouw project.

Contact opnemen