Epoxy Coating HS RAL7001 (voordeelkleur!)

€ 79,85
Op voorraad!
Unieke code: 10001
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis! MultiQuartz Epoxy Coating HS is een professionele en zeer duurzame 2-componenten high solid epoxy coating. Breed toepasbaar en ontwikkeld voor intensieve belasting.
Verpakking (kg)

Topkwaliteit

Door continue ontwikkeling

Service

Altijd vrijblijvend advies

Levering

Snelle levering en gratis v.a. € 500,-

Keuzehulp

Stel uw epoxy coating vloer eenvoudig samen.

Keuzehulp programma

Handleidingen

Hier vind u de handleidingen voor EPOXY COATING HS.

Epoxy Coating HS handleiding
Gerelateerd:
2k Primer GW

Gebruiken bij een gesloten ondergrond.

Primer BHH Bouwhars/Bouwharder

Gebruiken bij een poreuze ondergrond en anhydrie

PU MG Transparant Mat of Zijdeglans

Gebruiken voor een esthetische en krasvaste afwerking of na het instrooien van decoratievlokken.

MultiQuartz Epoxy Coating HS is een professionele en harde duurzame 2-componenten high solid epoxy coating. Breed toepasbaar en ontwikkeld voor intensieve belasting. Dankzij het zeer hoge gehalte vaste stof (99%) heeft Epoxy Coating HS een vullend vermogen en kan in één solide laag worden aangebracht. Het aanbrengen van twee lagen is bij intensief gebruik aan te raden. Eenvoudig met een 2k nylon vachtroller.

High Solid wil, in het geval van onze Epoxy Coating HS, zeggen dat het product een uitzonderlijk hoog gehalte vaste stof heeft en vrij is van oplosmiddel.
Epoxy Coating HS is duurzaam en minder milieubelastend. 

Nog niet overtuigd?! Met onze modelvloer kunt u de kwaliteit en mogelijkheden van Epoxy Coating HS zelf komen beoordelen.

Ondergronden:

 • Anhydriet
 • Beton
 • cement
 • Egaline
 • Hout
 • metselwek
 • Tegels (keramisch)
 • Steen en steenachtige materialen
 • Bestaande Coating- en Gietvloeren

Voor bijzondere ondergronden of specifieke wensen geven wij u graag een passend advies.

Eigenschappen:

 • 2-componenten
 • Hard en slijtvast 
 • Hoogglans
 • Vloeistofdicht 

Wat u ziet is wat u krijgt! De hoeveelheid Epoxy Coating HS die wordt aangebracht, is na uitharden nog steeds dezelfde hoeveelheid.

Toepassing

 • MKB
 • Particulier
 • Industrie 
 • Agrarisch 

Verbruik

Minimaal 200 gram per m2 – Maximaal 1000 gram  per m2

Gemiddeld verbruik één laag 400 gram per m2.

Gemiddeld verbruik twee lagen 300 gram per m2

Verwerkingstijd

De potlife is 20 minuten bij een producttemperatuur van 23°C.

Potlife is de tijd gemeten vanaf het moment dat de coating is aangemaakt tot het moment dat deze niet meer verwerkbaar is. Bij het meten van de potlife hebben het product en de omgeving een temperatuur van 23°C en blijft de coating in de emmer.

De verwerkingstijd  is daarom minimaal 20 minuten. In de regel hebt u meer tijd, maar u zal merken dat 20 à 25 minuten voldoende is om de coating netjes aan te brengen. De maximale verwerkingstijd is sterk afhankelijk van de temperatuur van het product en de ondergrond, maar te koud aanbrengen heeft zeker niet de voorkeur.

Door de coating uit te gieten over de vloer genereert deze minder warmte waardoor de reactieperiode gelijkmatig verloopt. Hierdoor kan optimaal gebruik worden gemaakt van de verwerkingstijd en krijgt de coating de gelegenheid te vloeien.

Droogtijd bij 20°C.

 • Stofdroog 12 uur
 • Beloopbaar na 24 uur
 • Licht belastbaar na 48 uur 
 • Volledig doorgehard bij 7 dagen 

Verwerking

Epoxy Coating HS is een 2-componenten product en bestaat uit een A en B component. Door beide componenten samen te voegen en grondig te mengen wordt het product geactiveerd. Het product is hierdoor een beperkte tijd te gebruiken. De componenten los van elkaar, in de originele verpakking en vorstvrij kunnen minimaal 12 maanden worden bewaard. Aanbrengen kan met een kwast en 2k nylon vachtroller.
Epoxy Coating HS wordt geleverd inclusief productinformatie en heldere werkinstructie, daarnaast zijn we bij vragen of twijfel telefonisch bereikbaar.

Het is onzin dat de kwaliteit van epoxy achteruit gaat wanneer u deze enkele maanden bewaard. Van een kwalitatief goede epoxy mag verwacht worden dat deze ook na langere tijd bewaren nog dezelfde kwaliteit heeft.

Primer/Hechtlaag

 • Voor gesloten ondergrond 2k Primer GW
 • Voor poreuze ondergrond Primer BHH

Optioneel

Het is mogelijk Epoxy Coating HS te voorzien van PU MG, dit is een slijt- en krasvaste transparante zijdeglans of matte toplaag. In combinatie met de toplaag kunnen decoratievlokken en een onzichtbare maar effectieve antislip worden aangebracht.

Voor een extreme antislip wordt de coating ingestrooid met droog kwartszand fractie 0.4-0.8mm. Vervolgens wordt met een tweede laag coating de vloer afgewerkt.

Mengverhouding in gewichtsdelen

A-component 83,33 delen 

B-component 16,67 delen

Bewaren

In orginele verpakking en vorstvrij minimaal 12 maanden. 

Beoordelingen

dinsdag 30 oktober 2018

Op 28 april heb ik twee sets epoxy coating HS RAL7001 gekocht. De eerste set zou volgens Aran nog wat schrale plekken opleveren (coating voor 15m2, oppervlakte berging 13m2). De eerste laag was 1grote schrale plek. Zelfs na de tweede behandeling zijn er nog enkele schrale plekken over. Conclusie: prima produkt, echter inhoud van de sets is te weinig, zelfs voor 13m2. Eigenlijk zou er voor een knap resultaat nog een set bij moeten.

H. Gerlach

dinsdag 30 oktober 2018

zeer behulpzaam. Ik heb meerdere keren gebeld omdat ik niet zeker was om hoe het product het beste te gebruiken. Ondanks de gedetailleerd werkinstructies was ik een beetje onzeker. Aran stond me telkens geduldig te word en nam alle tijd voor. Ik heb de bouwhars, epoxy coating HS en de PU coating. Als je gewoon de werkinstructies tot de letter volgt kan er bijna niks misgaan. de kwantitatien van het product zijn perfect, de aanbevolen materialen kloppen. Mijn advies schaf daar het hele pakket en vergeet niet de spijker schoenen. Die maken het ECHT makkelijker. Ik had het niet gekocht en heb achteraf spijt van. Goede product met geweldige service

Guy

dinsdag 30 oktober 2018

Multiquartz heeft super goed geholpen met het adviseren over de meest geschikte coating. De service was super en de levering binnen een dag. Ik kan dit bedrijf ten zeerste aanraden!

Bas
Meer beoordelingen

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen